"Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ο σοσιαλισμός είναι δύσκολο πράμα ακριβώς γιατί είναι μεγάλο πράμα. Δε φτάνει να πάρεις την εξουσία. Χρειάζεται να ζυμώσεις ξανά τον άνθρωπο που τον έπλασαν οι αιώνες, και να φτιάξεις απ’ την αρχή, καινούργιο…"
( "...και το τρένο τραβούσε για τα ξεχερσώματα")

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Έκδοση με τα υλικά της εκδήλωσης στην Ανέζα, από την e-βιβλιοθήκη “Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)”


Το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ανέζα Άρτας εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή δάσκαλο και λογοτέχνη Κώστα Πουρναρά (Μπόση). Την εκδήλωση  διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας, ο Σύλλογος Γυναικών Αμβρακικού και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ atexnos.gr

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημοτικού σχολείου της Ανέζας, όπου πριν από 80 χρόνια δίδαξε ο Κώστας Πουρναράς, άνθρωποι όλων των γενιών και των ηλικιών τίμησαν τον κομμουνιστή που στρατεύτηκε στο πλευρό των αδικημένων και καταπιεσμένων και αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του στην πάλη για το δίκιο του λαού και το σοσιαλισμό.

Συγκεντρώσαμε τα υλικά της εκδήλωσης σε μια έκδοση 70 σελίδων και την προσφέρουμε στους αναγνώστες μας από την e-βιβλιοθήκη “Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)”. Ο καθένας μπορεί να τη διαβάσει αλλά και να την "κατεβάσει" στον υπολογιστή του.



«Πατώντας» στη λέξη Scribd. (με το γαλάζιο χρώμα) το βιβλίο ανοίγει σε φυσικό μέγεθος

Η παρούσα συγκεντρωτική έκδοση περιλαμβάνει: Το ενημερωτικό δελτίο τύπου, ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, τις ομιλίες και τα αποσπάσματα βιβλίων που διαβάστηκαν, τα έντυπα που διατέθηκαν καθώς και μερικά από τα δημοσιεύματα  ΜΜΕ που πρόβαλαν την εκδήλωση.

Παραθέτουμε και το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι της Άρτας ART tv.


Επίσης, πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές με την εκδήλωση αναρτήσεις του περιοδικού ΑΤΕΧΝΩΣ και πατώντας ΕΔΩ όλες τις σχετικές με την εκδήλωση αναρτήσεις του ιστολογίου Κώστας Πουρναράς (Μπόσης).

Τρίτη 29 Μάρτη 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: